Klasična masaža

klasična masažaSi želiš nekaj, kar je narejeno doma, ročno izdelano, unikatno in samo za tebe?

Masaža je eden najlažjih načinov za pridobivanje in ohranjanje trdnega zdravja. Z dotikom kot izraznim sredstvom je neposredna, zato je z njeno pomočjo zelo lahko ustvariti zaupen odnos med terapevtom in klientom. Je dotik, ki pomeni nekaj prvinskega in naravnega, kot objem matere, nežnost med ljubimcema in pomirjajoče božanje ob slovesu.

Narejena je z roko, ki je najbolj izpopolnjen organ človeškega telesa in vrhunec evolucije. Roka simbolizira vstop človeka v duhovni svet, zaradi svojih izjemnih lastnosti pa je postala osredno orodje zdravilskih metod prvih ljudstev. Simbolika in pomen rok se od prazgodovine ni veliko spremenila, masaža pa je ostala najbolj prvinski in neposredni način komuniciranja med terapevtom in klientom pri doživetju dotika, sprostitvi, iskanju novih moči, zmanjšanju stresa in poživljanju vseh telesnih in duševnih funkcij človeka. Ročna masaža je primerna za vse in za vsakogar.

 

Vrste masaž

Masažo lahko razdelimo po več kriterijih. Osnovna delitev je lahko na sprostitveno in terapevtsko, po namenu jo delimo na klasično, ročno limfno drenažo, masažo vezivnega tkiva, refleksno consko in akupresuro, po izvoru na tradicionalno kitajsko tui – na, indijsko ayurveda, tajsko, japonsko shiatsu in zahodno švedsko masažo. Po vsebini jo delimo na športno, masažo nosečnic, dojenčkov, za otroke in za bolnike in starostnike.
 

> Nudimo vam različne vrste masaž in terapij.

 

 

DREAM MASAŽE, Jasna Kočevar, masaže in refleksoterapija s.p., Turnerjeva ulica 17, 2000 Maribor