Domov > Metamorfna metoda > Metamorfoza

 

Metamorfoza

Nosilka preobrazbe (metamorfoze) je življenjska sila

Z razvojem sodobne znanosti se je poglobil vpogled v funkcionalno zvezo telesnega in duhovnega svet, kar dopušča celostno obravnavo živih bitij. Na teh spoznajih temelji tudi metamorfna metoda, ki postavlja v ospredje misel, da je življenje stvarjenje, ki je v nenehni preobrazbi, nosilka preobrazbe (metamorfoze) pa je življenjska sila.

Življenje je sila, ki tudi zdravi, zaradi zakrnele sposobnosti po samoozdravitvi pa je potreben zdravilec - praktik, ki je katalizator, s pomočjo katerega sposobnost ponovno odkrijemo. Vsaka celica že v trenutku nastanka ima svojo elementarno zavest, zato lahko rečemo, da se življenje začne s spočetjem. Naše kasnejše življenje ima svoje korenine v tej prenatalni fazi, ki na nas bistveno vpliva. Dejavniki v času spočetja oblikujejo vzorec našega življenja, saj smo v najbolj notranjem bistvu tista zavest, ki se je razvila kot rezultat vseh vplivov, ki so bili prisotni ob spočetju. Metamorfna metoda postavlja s središče prenatalno dobo, zdavilec pa je katalizator, ki sprošča abstraktno časovno strukturo časa zorenja v maternici.
 

Metamorfoza - lastna duhovna rast

Metamorfna metoda uči, da se ta struktura zrcali na telesu zlasti na nekaterih delih stopal, rok in glave, kjer je s pomočjo tehnike zdravilca mogoče doseči metamorfozo v smislu lastne duhovne rasti. Najpomembnejši vidik metamorfne metode je močna duhovna naravnanost zdravilca, ki mora prepoznati in občutiti življenjsko energijo pacienta, vendar nanjo ne sme vplivati, jo dovajati ali jo odstranjevati.

Zdravilec mora biti zgolj katalizator, ki ve, da je življenjska energija pacienta generator sprememb. Zdravitelj se ne sme ukvarjati z bolezenskimi znaki pacienta in jih poskušati pozdraviti, prav ta odnos do bolezni pa predstavlja pomembno razliko med metamorfno metodo in metodami alternativne medicine. Metamorfoza je proces sprememb, do katere pride, ko opustimo stare vzorce. Vsakdo od nas je na tisti ravni zavesti, ki jo je dosegel, natanko tak, kot mora biti, v okviru zmožnosti razvoja človeškega bitja. V vsakomur izmed nas je skrit potencial, ki omogoča spremembe v smislu duhovne rasti, naloga terapevta – praktika pa je, da ta potencial sproži. Vse ostalo opravi notranja življenjska sila pacienta.

 

 

DREAM MASAŽE, Jasna Kočevar, masaže in refleksoterapija s.p., Turnerjeva ulica 17, 2000 Maribor